Meteen naar de content

OPRUIMING! ALLE PAINTINGS VOOR INKOOPPRIJS

  Hoe lang duurt het maken van een schilderij op nummer?

  Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is "hoe lang duurt dat nou eigenlijk, het maken van een schilderij op nummer?". Hoe lang het maken van een schilderij op nummer duurt hangt eigenlijk van een paar dingen af: allereerst van de grootte van het schilderij en hoeveel details erin verwerkt zijn. Hoe gedetailleerder het schilderij, hoe meer details je zult moeten toevoegen en hoe meer tijd je dus kwijt bent. Vaak hebben de meer gedetailleerdere schilderijen ook meer nummertjes. 

  Als je op zoek bent naar een snel project dat je in drie dagen of soms minder kunt afmaken kan je het beste op zoek gaan naar een kleiner schilderij, zoals bijvoorbeeld een 30x40 cm formaat. Kleinere formaten zijn ideaal als weekends besteding. Je kunt het alleen doen maar ook met je kinderen of vrienden. De grotere formaten met meer details kunnen wat meer tijd in beslag nemen. 

  De tijdsduur van het maken van een schilderij op nummer is dus eigenlijk heel persoonlijk. Sommige mensen doen elke keer een beetje of elke keer een nummertje en andere willen het schilderij in één keer af hebben. De snelheid waarmee je een schilderij op nummer af maakt is dus ook afhankelijk van hoeveel tijd je er in kan stoppen. Het gaat dus niet alleen om het formaat of de details van het schilderij maar ook om je eigen motivatie. 

  Hoe lang ben jij ongeveer bezig met je schilderijen op nummer? 

   

  comment 27 reacties

  J
  Janny ten Brinke calendar_today

  Verschillend, hoe lang je er over doet, de ene verf dekt makkelijker als de ander.
  Als je 2 x over moet verven duurt het natuurlijk langer.
  Gemiddeld 1 uur per dag plm.. 14 dagen.
  Heerlijk werk, je ontspant er goed mee.
  Gr. Janny.

  H
  H.Drenth calendar_today

  Ik heb er 14 uur aan besteed

  A
  Annemarie Joosten calendar_today

  Ik vind dat best moeilijk , want het ene schilderij gaat sneller dan het ander. Ik weet wel, dat ik dit voor mijn plezier doe en ik wil er plezier in blijven houden. Ik wil mij ook absoluut niet haasten. De ene dag is het een 1/2 uurtje, dan zijn er dagen dat ik langer schilder. Meestal doe ik zo 2 à 3 maanden over een schilderij. Ik heb ook al schilderijen gehad, die ik ongeveer 2 of meer keer geschilderd heb, want dan dekt de verf niet goed en ik blijf doorgaan tot dat het uiteindelijk wel gedekt is.
  Maar ik vind het een fijne hobby en doe het met plezier.

  B
  Brigitte van Breedam calendar_today

  Heb reeds twee schilderijen gemaakt (van eigen foto’s) en heb hier gemiddeld zo een 5 à 6 weken aan gewerkt. Binnenkort plan ik om terug een schilderij te maken maar moet nu nog de juiste foto vinden. 😉

  J
  Jacqueline calendar_today

  Ik doe er gemiddeld 7 dagen over

  Laat een reactie achter

  150.438+ tevreden klanten

  Voorraad in Nederland

  Levenslange garantie