Meteen naar de content

OPRUIMING! ALLE PAINTINGS VOOR INKOOPPRIJS

  Is schilderen op nummer moeilijk?

  Is schilderen op nummer moeilijk?

  Vaak vragen mensen die nog nooit hebben geschilderd op nummer zich af of het moeilijk is, het kan er soms namelijk best intimiderend uitzien al die nummertjes. De vraag is: hoe goed ben je in inkleuren? Schilderen op nummer verschilt namelijk niet zoveel van inkleuren. Misschien dat schilderen op nummer net een beetje lastiger is omdat verf wat makkelijker vlekt. Het basisprincipe is dus niet erg moeilijk. 


  Verder kan je het zo lastig maken als je zelf wil. Het verstandigste om te doen is om via een aflopende volgorde aan de slag te gaan. Dit betekent dat je eerst vanuit een groter gebied begint te werken en dan pas naar de kleinere gebieden gaat. Dit kost minder tijd en helpt je ook te voorkomen dat er per ongeluk vlekken ontstaan. Begin dus bij de grote vlakken waar bijvoorbeeld “1” op staat en ga daarna pas later naar de kleine details. 


  Om het makkelijker te maken kun je ook met verschillende soorten kwasten werken, in verschillende groottes. Zo kun je met een grotere kwast de grote gebieden schilderen en met een kleinere kwast de kleinere gebieden. 


  Hoe meer kleuren een schilderij heeft, hoe lastiger het over het algemeen is en hoe meer werk het vraagt. Let hier dus op voor je een schilderij op nummer koopt als je net begint. En onthoud: schilderen op nummer is zo lastig als je het zelf wilt maken, het gaat vooral om de ontspanning die je eruit haalt. 

  comment 14 reacties

  H
  Hilda calendar_today

  Schilderen op nummer vind ik heel ontspannend.
  Hoe lang je over een schilderij doet is heel verschillend. De een zit er uren achter en andere af en toe een uurtje. Maar het resultaat is altijd leuk.

  C
  Cneut patrick calendar_today

  Beste, nummerschilderen is eigenlijk zeer eenvoudig. Je wordt er rustig van. Neem vooral de tijd
  En wil niet onmiddellijk gedaan hebben. Ik wil mijn 8 kleinkinderen schilderen van

  I
  Ingrid calendar_today

  Ik weet nog niet of het moeilijk is want ik heb het nog steeds niet aangekregen.

  A
  Angelique calendar_today

  Nee het schilderes echt niet moeilijk. Neem er wel de tijd voor. En de nummers die zichtbaar zijn bij de lichte kleuren moet je even een extra tipje geven wanneer ze droog zijn. En anders is t niet erg want van een afstand zie je er niets van. Ik heb zelf al een stuk op 8 schilderijen gemaakt en haal er veel rust uit.

  B
  Beika van der Molen calendar_today

  Ik vind het niet echt moeilijk, wat ik jammer vind, is dat sommige vlakjes geen nummer hebben. Maar met enige creativiteit los ik dat wel op. Je moet wel geduld hebben om dit te doen..het is soms echt zoeken naar de nummertjes, dus een vergrootglas erbij. Heb er nu een stuk of 8 af, en wacht met spanning op de volgende .

  Laat een reactie achter

  150.438+ tevreden klanten

  Voorraad in Nederland

  Levenslange garantie