Meteen naar de content

OPRUIMING! ALLE PAINTINGS VOOR INKOOPPRIJS

  Tips voor schilderen op nummer

  Tips voor schilderen op nummer

  Schilderen op nummer is ontspannend, leuk en geeft je een mooi eindresultaat. Creatief bezig zijn kan heel veel goeds doen maar tegelijkertijd kan het af toe best stressvol zijn. Daarom staan in dit artikel een paar tips voor jou op een rijtje zodat je helemaal ontspannen kunt schilderen. 

  Fouten maken

  Fouten maken is menselijk en kan dus altijd gebeuren. Maar hoe los je dat dan op? Laat de verf eerst drogen en verf het daarna pas over met de juiste kleur. Als je een fout hebt gemaakt met donkere verf, dan kun je het beste eerst witte verf gebruiken als deklaag. 

  Tip-ex of een wit potlood

  Als je met lichtere kleuren verf werkt kan het soms gebeuren dat de nummers doorschijnen, waardoor je soms dikker gaat verven dan eigenlijk mooi is. Gelukkig is dit probleem simpel op te lossen. Gebruik een tip-ex pen of een wit potlood om de nummers op het canvas vooraf weg te werken. 

  Ingedikte verf

  De verf blijft na het openen redelijk lang goed (zo’n 12 weken), maar er is wel meer kans op verdrogen als je deze een langere tijd open laat staan. Wil je er nou wel langer over doen? Maak dan eerst de kleuren open die je in één sessie kunt gebruiken. Zo houd je de andere verf langer goed. Heb je alsnog last van ingedikte verf? Doe er een paar druppeltjes water (niet te veel) door en roer het goed. Daarna kun je er waarschijnlijk gewoon weer mee aan de slag. 

  Tips voor schilderen op nummer

  Met deze tips kom je al een heel eind. Vergeet ook vooral niet om je tijd te nemen. Schilderen op nummer is echt een kwestie van geduld, waarbij het goed laten drogen van de lagen ook echt een must is. Maak tijdens het laten drogen bijvoorbeeld een lekker kopje thee of pak er even een boek bij. Zo maak je het echt een heerlijke ontspannende bezigheid. 

  comment 11 reacties

  J
  Jacob calendar_today

  Klijn haventje klaar.
  Nu Bos meer opgespannen

  E
  Emmy calendar_today

  Hi A3,
  Wat is het resultaat van die acrylic vernish?

  A
  A3 calendar_today

  Heel leuk om te doen, ontspant.
  Het ene resultaat is mooier dan het andere.
  Tip…..ben je klaar en hij is goed gedroogd, hem om raamwerk spannen en erna dun behandelen met acrylic vernish (gloss) te koop bij action.

  D
  Dick van Duijvenbode calendar_today

  Voor ik begin strijk ik het doek an de achterkant glad. Vervolgens verdun ik een beetje Gesso ( soort primer) en met een roller voorzichtig over het gehele doek, hiermee worden de cijfers minder scherp. Maar let op want de lijnen worden ook minder scherp. Dus doe het dun.

  M
  Moon calendar_today

  Zou zo graag een groter schilderij maken van bv 50/70 cm

  Laat een reactie achter

  150.438+ tevreden klanten

  Voorraad in Nederland

  Levenslange garantie